Adres

Partida les Rotes 8 Altea, Spanje

Perceel

1.807 m2

Parkeerplaatsen

Voldoende

Casa El Sueño

Algemeen

Sinds 1962 prijkt "Casa el Sueño", ofwel "Het Droomhuis" boven Altea uit. Met haar 360-gradenuitzicht- is niet alleen de woning uniek, maar ook de locatie. Naar alle windrichtingen heeft de woning vrij zicht: naar de Middellandse Zee, naar de dorpen L’Albir en Benidorm en naar de Sierra met La Nucia en Polop! En dat alles op een vlak(!) perceel van iets meer dan 1.800 m2, op de top van een heuvel, op loopafstand van het oude centrum van Altea met haar barretjes en restaurantjes. Percelen zoals deze zijn er niet veel in Spanje. En het microklimaat dat heerst in dit gebied maakt dat de locatie aangenaam is in zowel zomer als winter.

Wanneer je in de tuin zit, op het zonneterras, of bij het zwembad: je hoort alleen de vogels fluiten, het ruisen van de wind door de bladeren en af en toe een pauw vanuit de sierra.

Bouwval

Toen we het perceel kochten was het een bouwval. De eigenaresse had 10 jaar eerder de renovatie ingezet maar om allerlei redenen niet afgemaakt. Samen met de lokaal bekende architect Vicente Guijgarro hebben wij een voor Spaanse begrippen unieke woning ontworpen. Zo is de woning voorzien van plafondhoge glazen puien, die om en om open kunnen. Ook is er gekozen voor een zeer ruime woonkamer, wat in Spanje niet echt de norm is, de woonkamers in de meeste woningen zijn klein en donker.

Ontwerp

In het ontwerp hebben wij wel de oude toren op de woning in stand gehouden en weer in ere hersteld, maar de rest van de woning is gesloopt en opnieuw gebouwd, naar de Nederlandse normen. De woning is voorzien van een voor Spaanse begrippen enorme hoeveelheid staal om stabiliteit ook in de toekomst te waarborgen.

De bodem van de toren is gemaakt van dik gematteerd glas, waardoor je in de woonkamer een prachtige lichtinval krijgt. En niet te vergeten: we hebben twee palmbomen door de woning heen laten steken, die samen met de toren maken dat Casa el Sueño vanuit alle windrichtingen gemakkelijk te herkennen is.

Ons oorspronkelijke ontwerp was een villa bestaande uit twee bouwlagen die via een interne trapopgang met elkaar verbonden waren. Tijdens de bouw echter hebben wij besloten, mede op het oog van privacy, om de interne trapopgang niet te realiseren. Hierdoor ontstond naar onze mening een reeds voldoende grote woning (alles gelijkvloers!) op de begane grond met vier slaapkamers en drie badkamers en een zelfstandig appartement, dat via een trapopgang aan de buitenzijde te bereiken is, met twee (mogelijk drie slaapkamers) en één badkamer. We hebben echter wel voorzieningen getroffen om, mocht dat wenselijk zijn, het appartement middels een interne trapopgang weer met de woning te verbinden.

De indeling

Via de elektrisch bediende poort rijdt u via de oprijlaan omhoog naar de woning. Parkeren kan naast de woning en voor, of in, de ruime garage. Vanaf de garage neemt u de natuurstenen trap naar het terras met het zwembad en de voordeur, of u loopt over de oprijlaan naar de voordeur.

Oppervlakte

  • Perceel : 1.807 m2
  • Begane grond : 270 m2
  • 1e Verdieping : 60 m2
  • Zonneterras : 62 m2
  • Zwembad : 80 m2
  • Woonkamer : 1
  • Slaapkamers : 6
  • Badkamers : 4
  • Toiletten : 5
  • Garage : 1
  • Terrassen : 5

Projecten

Arnhem Business Center

Arnhem - 11 Business Units

Bemmel Business Center

Bemmel - 14 Business Units

Niet gevonden wat je zoekt?

Meld je aan als zoeker! Wij bouwen en ontwikkelen bedrijfshuisvesting op maat. Wellicht dat wij ook voor u een nieuw bedrijfspand kunnen ontwikkelen, of wellicht dat één van onze andere ontwikkelingen interessant is voor u?