Partida les Rotes 8
Altea, Spanje

Grootte:

375 m2

Koopsom:

€ 1.700.000 ,-

i kosten koper

Soort:

Woonruimte (Villa)

Aanbodtype:

Koop

Status:

Verkocht

Parkeerplaatsen:

voldoende

Algemeen

Sinds 1962 prijkt Casa el Sueño (Het droomhuis) boven Altea uit.

Wij kochten het perceel -met uniek 360-gradenuitzicht- in 2016. Naar alle windrichtingen heeft de woning vrij zicht: naar de Middellandse Zee, naar de dorpen L’Albir en Benidorm en naar de Sierra met La Nucia en Polop! En dat alles op een vlak(!) perceel van iets meer dan 1.800 m2, op de top van een heuvel, op loopafstand van het oude centrum van Altea met haar barretjes en restaurantjes. Percelen zoals deze zijn er niet veel in Spanje. En het microklimaat dat heerst in dit gebied maakt dat de locatie aangenaam is in zowel zomer als winter.

Wanneer je in de tuin zit, op het zonneterras, of bij het zwembad: je hoort alleen de vogels fluiten, het ruisen van de wind door de bladeren en af en toe een pauw vanuit de sierra.

Historie

Toen we het perceel kochten was het een bouwval. De eigenaresse had 10 jaar eerder de renovatie ingezet maar om allerlei redenen niet afgemaakt. Samen met de lokaal bekende architect Vicente Guijgarro hebben wij een voor Spaanse begrippen unieke woning ontworpen. Zo is de woning voorzien van plafondhoge glazen puien, die om en om open kunnen. Ook is er gekozen voor een zeer ruime woonkamer, wat in Spanje niet echt de norm is, de woonkamers in de meeste woningen zijn klein en donker.

Ontwerp

In het ontwerp hebben wij wel de oude toren op de woning in stand gehouden en weer in ere hersteld, maar de rest van de woning is gesloopt en opnieuw gebouwd, naar de Nederlandse normen. De woning is voorzien van een voor Spaanse begrippen enorme hoeveelheid staal om stabiliteit ook in de toekomst te waarborgen.

De bodem van de toren is gemaakt van dik gematteerd glas, waardoor je in de woonkamer een prachtige lichtinval krijgt. En niet te vergeten: we hebben twee palmbomen door de woning heen laten steken, die samen met de toren maken dat Casa el Sueño vanuit alle windrichtingen gemakkelijk te herkennen is.

Ons oorspronkelijke ontwerp was een villa bestaande uit twee bouwlagen die via een interne trapopgang met elkaar verbonden waren. Tijdens de bouw echter hebben wij besloten, mede op het oog van privacy, om de interne trapopgang niet te realiseren. Hierdoor ontstond naar onze mening een reeds voldoende grote woning (alles gelijkvloers!) op de begane grond met vier slaapkamers en drie badkamers en een zelfstandig appartement, dat via een trapopgang aan de buitenzijde te bereiken is, met twee (mogelijk drie slaapkamers) en één badkamer. We hebben echter wel voorzieningen getroffen om, mocht dat wenselijk zijn, het appartement middels een interne trapopgang weer met de woning te verbinden.

De indeling

Via de elektrisch bediende poort rijdt u via de oprijlaan omhoog naar de woning. Parkeren kan naast de woning en voor, of in, de ruime garage. Vanaf de garage neemt u de natuurstenen trap naar het terras met het zwembad en de voordeur, of u loopt over de oprijlaan naar de voordeur.

De woning

Via de massief Irokohouten voordeur komt u in de ruime woonkamer (circa 70 m2) met een prachtig zicht op de Middellandse Zee, de haven van Altea, L’Albir en Benidorm. De vloer in de woonkamer is voorzien van natuursteen en in het midden is er rekening gehouden met een openhaard. De aansluiting hiervoor is aanwezig. De woonkamer is verbonden met ruime eetkamer (ongeveer 18 m2) met uizicht op zowel de achtertuin en de sierra aan de westzijde, als de Middellandse Zee aan de oostzijde. De zeer luxe halfopen keuken (13 m2) is verbonden met de eetkamer en de woonkamer en is voorzien van een keramische bar, inductiefornuis met gascomfort, spoelbak met kraan/douche, aan met drinkwater (middels waterzuiveringsinstallatie), volledig in het plafond geintegreerde afzuigkap, vaatwasmachine, combi-oven, combi-magentron met steamerfunctie, bordenwarmer met warmhoudlade, dubbele koelkast met ijsblokjesfunctie en deur naar de achtertuin. De gordijnen in de eet- en woonkamer en het screen in de keuken zijn elektrisch bediend.

De woonkamer geeft verder toegang tot een ruime slaapkamer met een adembenemend uitzicht op de achtertuin en sierra (en beschikt over elektrische gordijnen, een vaste kastenwand, een eigen badkamer met regendouche, een wastafel met spiegel, zwevend softclosure toilet en elektrisch bedienbare waterafstotende screen) en de gang naar de twee (kinder)slaapkamers en de ouderslaapkamer. De beide (kinder)slaapkamers hebben ieder een eigen inloopkast, zijn voorzien van elekrische gordijnen en zijn met elkaar verbonden via een gezamelijke badkamer, voorzien van regendouche, ligbad, zwevend softclosure toilet, dubbele wasbakken, een groot spiegel en elektische screens). Zowel de (kinder)slaapkamers als de badkamer hebben uitzicht op de prachtige achtertuin en de Sierra in de achtergrond. De ouderslaapkamer is ruim, heeft een adembenemend uitzicht over het verwarmde zwembad naar zee, L’Albir en Benidorm. De kamer beschikt over een zeer ruime eigen inloopkast en ruime luxe badkamer, geheel uitgevoerd in natuursteen. De ouderbadkamer beschikt over een luxe whirlpool, regendouche, dubbel wastafel met verwarmde spiegel, een zwevend softclosure toilet en elektrisch bedienbare waterafstotende screen.

Het Appartement

Het ruime appartement wordt bereikt via de trapopgang aan de buitenzijde, via het zonneterras en heeft aan de zuidzijde uitzicht over de Sierra, L’Albir en Benidorm. Het appartement heeft twee kamers (een derde kamer kan gecreëerd worden) en een luxe natuurstenen badkamer is voorzien van regendouche, zwevend softclosure toilet, wastafel, spiegel en afzuiging. De vloeren zijn afgewerkt met natuursteen en de wanden zijn afgewerkt met stucwerk.

Zwembad

Het verwarmde zwembad is ongeveer 80 m2 en voorzien van twee krachtige warmtepompen die in korte tijd het hele zwembad verwarmen naar de gewenste temperatuur. De “infinity”rand geeft het gevoel dat het zwembad naadloos overgaat in de Middellandse Zee. In het “beach”-gedeelte van het zwembad kunt u liggen in een laagje water en genieten van de zon. Ook is het heel geschikt voor de kinderen om in te spelen. Vanuit de zitkuil in het zwembad kunt u genieten van het prachtige uitzicht. Voor en na het zwemmen kunt u zich afspoelen onder de design buitendouche. ’s Avonds kunt u met een afstandsbediening bepalen welke kleur verlichting u wilt voor het zwembad. En mocht u gebruik willen maken van het toilet, dan kan dat in de toiletruimte onder de opgang naar het zonneterras.

Het Zonneterras

Het ruime zonneterras wordt bereikt via een buitentrap en heeft in het midden de markante toren en de twee palmbomen die herkenbaar zijn vanuit alle windrichtingen. Het terras is geheel voorzien van natuursteen en heeft aansluitingen voor zowel een buitenkeuken als een Jacuzzi. Het terras heeft de hele dag zon, tot in de late avond. Het uitzicht is fenomenaal en biedt in alle richtingen vrij zicht. Via het zonneterras is het appartement bereikbaar.

Garage

De garage is voorzien van een op elektrische bediende overheaddeur met handzender en biedt ruimte aan twee personenauto’s. Tevens bevindt zicht de technische installatie (cv-ketel en elektra) in een separate ruimte in de garage. De garagevloer is betegeld en de wanden zijn voorzien van stucwerk.

Toilet bij het zwembad

Om te voorkomen dat mensen die aan het zwemmen zijn met natte kleding naar binnen lopen om gebruik te maken van het toilet hebben wij onder de trapopgang naar het zonneterras een toiletruimte gecreëerd. Deze toiletruimte is geheel uitgevoerd in natuursteen, voorzien van een spiegel en zwevend softclosure toilet. De toiletruimte is tevens afsluitbaar vanaf de buitenzijde.

Wasruimte

Naast de toiletruime bij het zwembad, onder de trapopgang naar het zonneterras bevindt zich ook de wasruimte. Hierin staan de wasmachine en de droogtrommel en ook de wasruimte is afsluitbaar vanaf de buitenzijde.

Terras met oude broodoven

Aan de westzijde hebben wij bij de oude broodoven nog een natuurstenen terras gecreëerd. Dit is een heerlijke plek om met familie of vrienden pizza’s te bakken, te barbecueën en van de zonsondergang te genieten.

Oppervlakte

 • Perceel : 1.807 m2
 • Begane grond : 270 m2
 • 1e Verdieping : 60 m2
 • Zonneterras : 62 m2
 • Zwembad : 80 m2
 • Woonkamer : 1
 • Slaapkamers : 6
 • Badkamers : 4
 • Toiletten : 5
 • Garage : 1
 • Terrassen : 5

Specs

 • Video-intercomsysteem met openingsfunctie voor de poort
 • Videobewakingssysteem
 • Vloerverwarming in de woning en het appartement
 • Airconditioning per kamer te regelen, in de hele woning en het appartement
 • Verwarmd zwembad met verlichting in diverse kleuren
 • Openhaardaansluiting in de woonkamer
 • Lichtarmaturen, zowel binnen als buiten
 • Gelijksluitende cilinders, waarbij het appartement op de verdieping en de technische ruimte van het zwembad een eigen groep is
 • De op afstand bediende elektrische poort met separate loopdeur, beide gemaakt van Irokohout
 • Zonneterras heeft een voorbereiding voor een buitenkeuken
 • Zonneterras heeft een voorbereiding voor een Jacuzzi

Afwerking

 • De binnenvoeren zijn van natuursteen, Crema Marfil, gepolijst.
 • De buitenvloeren van de terrassen zijn van natuursteen, Crema Marfil
 • Wand- en plafondafwerking in stucwerk
 • Terras aan westzijde met oude pizzaoven
 • De inrit is gemaakt van zogenaamd stempelbeton

Tenslotte

Wij hebben de hele bouw met foto’s en video’s vastgelegd. Zo is het dus mogelijk om te laten zien hoe en met welke materialen het huis is gebouwd. Indien gewenst kunnen deze foto’s worden verstrekt.

Interesse?

Wij nemen contact met je op!

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw!

Niet gevonden wat je zoekt?

Meld je aan als zoeker! Wij bouwen en ontwikkelen bedrijfshuisvesting op maat. Wellicht dat wij ook voor u een nieuw bedrijfspand kunnen ontwikkelen, of wellicht dat één van onze andere ontwikkelingen interessant is voor u?